2006-07-26













20 000 filtar till Libanon..
.


USA har lovat skicka 20 000 filtar till Libanon. Samtidigt skickar USA med ilsändningar mer bomber till Israel som är i full färd med att, mot all internationell lag, slå sönder Libanons infrastruktur, döda och lemlästa hundratals civila libaneser. Idag bombade man enligt Kofi Anna "till synes medvetet" och dödade fyra FN-observatörer i södra delen av Libanon. Bilden visar en attackerad ambulans.

Imperiets propagandaapparat har jobbat övertid: "Israel måste få försvara sig när dess eget territorium angrips". Vad Israels territorium egentligen omfattar är emellertid ytterst oklart. Enligt Sharon skall det sträcka sig till Jordanfloden. Av det område Israel idag kontrollerar är det bara en mindre del som man har folkrättsligt rätt till. Detta gäller även om vi frånräknar den ockuperade Västbanken. Resten är stulet, ett mycket gravt folkrättsbrott. Folkrättsexperten Bo J Theutenberg redovisar klart den väldiga omfattningen av Israels markstölder i Svenska Dagbladet nyligen.

Den nuvarande krisen har enligt propagandan utlösts av att Hizbollah-gerillan kidnappat två soldater inifrån israeliskt område. Enligt lokala uppgifter, som först nu rapporteras hos oss, tillfångatogs de dock på ockuperat libaneiskt område. I dagens GP skrivs i en artikel undertecknad Mile Bergvall, Anders Hallerhed, Jan Halldin och TT om den libanesiska staden Bint Jbeil där just häftiga strider pågår: "Det var därifrån som Hizbollah genomförde sin räd den 12 juli, in på ett syriskt-libanesiskt område som israelerna aldrig lämnade vid sitt uttåg år 2000". Även vid dagens Rom-konferens påpekade Libanons premiärminister att Israel sedan årtionden fortsätter att ockupera delar av södra Libanon. Det är en skandal att detta faktum nästan aldrig omnämns i media. Det är numera också vanligt bland kommentatorer, att de aktuella händelsernas tidsföljd omkastas. Israel svarar inte, så som sägs, på raketanfall från södra Libanon. Hizbollahs raketer kom som svar på Israels anfall. För att inte tala om det standardiserade ordvalet: Hizbollah och palestinierna "kidnappar", israelerna "arresterar". Tre tillfångatagna ockupationssoldater får tusen gånger mer uppmärksamhet än 9 153 palestinska fångar i läger, fängelser och tortyrcentraler.

Lika skandalöst är det att Hizbollah aldrig får komma till tals i de stora medierna. En lång och mycket intressant intervju med partiets ledare finns på nätet på engelska.

Web Site Counter
Bloggtoppen.se